Donderdagavond 20 april j.l. werd in Joure de Algemene Ledenvergadering van de Regio Friesland gehouden.
De voorzitter Jos de Boer handelde de Agenda-punten vlot af en na de pauze werd er een inter-actieve presentatie gehouden door Inga Wolframm, adviseur van Public Affairs bij de KNHS.De stelling was: “Digitale generatie ruiters laten zich niet binden. Ze laten zich wel boeien”.
De meeste verenigingen benaderen de leden via Facebook en ook toch nog steeds via de Algemene Ledenvergaderingen. Men denkt nog steeds de leden te stimuleren om aan bepaalde evenementen  deel te laten nemen, maar de leden zoeken het allemaal zelf wel uit, waar zij wel of niet aan meedoen.
De tijden zijn veranderd.
Zorg als vereniging dat je goede informatie geeft en als er vragen zijn duidelijke en goede oplossingen. Men houdt nog steeds van een PERSOONLIJKE BENADERING (dat is niet veranderd!!)
Er kwam een levendige discussie opgang over de benadering van de KNHS aan de verenigingen en toen werd het dus nog heel laat. . . . . . . .
Op http://paardensportfriesland.nl staat informatie over deze vergadering en over: Jaarwerkplan 2017/Outdoorkampioenschappen en selectievoorwaarden 2017/ jaarverslag 2016 enz.
Het was opvallend dat er steeds meer wedstrijden komen, ook door de weeks, maar  het aantal leden blijft gelijk en dit week-end was al een mooi voorbeeld: de concoursen beginnen donderdag 20 april al in de Oldeholtpade: Marijn Bosma  komt  aan de start met Beauty in de klasse B dressuur en rijdt 180 punten, de eerste winstpunt met Beauty is binnen.
Vrijdag 21 april rijdt Linda Ernst in Noordwolde met Esberley in de klasse Z1  221 en 211,5 pnt bij elkaar goed voor twee keer een ORANJE lint!!
Zaterdag 22 april kwamen in Frederiksoord bij de pony’s aan de start in de klasse L1, Cat. D Daniek Ros met Hopstein Frederik, zij reed 191 en 190 punten bij elkaar. In de klasse Z1 cat C behaalde Siegrid Oenema met Hopstein Mexx een winstpunt door 210 punten te scoren.
Bij de paarden in Frederiksoord een winstpunt voor Ingeborgh Kiers met Sylcke K v.d. Elzenbroek, zij startte in de klass B en reed 180,5 pnt. bij elkaar.
In de klasse M1 kwam Marit Ros met Hopstein Darelza aan de start en met succes 192,5 en 196 punten, goed voor een derde prijs.
Zondag 23 april in De Blesse startte Helga Veldman met Lester in de klasse L1, zij won een 2e prijs met 181,5 en 193 punten. In dezelfde klasse behaalde Claudia Wouda met Fabio 180 punten.
Zo zie je maar weer in een week-end tenminste 4 wedstrijden, nou het was goed weer en als men maar plezier heeft!!
Even terug in de tijd: Een Streekwedstrijd in de buurt van Appelscha, waarschijnlijk augustus 1980; men reed na de wedstrijd een parade en vervolgens werden de prijzen uitgereikt.
Op de foto: Klaasje Braam-Roders, Marion Valkenburg,Dirk Hielkema, Jacobine Nieuwland-Seegers, Yt de Jong en André van der Jagt.

Jacobien Parade 1980 001