Zaterdag 1 april is het buitenseizoen weer begonnen met een concours in Appelscha.
RSV NEO ruiters waren succesvol. Kirsten Oenema met Hopstein Tornado werd twee keer EERSTE in de klasse M2 dressuur, zij behaalde 177 en 197,5 pnt.
Onze clubkampioen Sigrid Oenema reed met Hopstein Mexx sterk in de klasse Z1 dressuur, zij haalde twee keer het oranje lint binnen door 219 en 225 pnt bij elkaar te rijden.
Mooie prestaties, maar Daniek Ros met Hopstein Frederik presteerde ook goed in de klasse L1 cat DE, zij werd eerste met 177 en 184,5pnt.
Bij de paarden was Marjoke Oenema succesvol, zowel met Jacob als met Hopstein Eefje reed zij winstpunten en in de prijzen. Met Jacob, in de L1 dressuur, werd zij twee keer tweede met 191 en 188 punten en met Hopstein Eefje in de klasse L2 werd zij eerste met 183,5 en 187 punten,
Marit Ros reed met Hopstein Darelza in de klasse M1, zij behaalde 194 en 196 punten goed voor een derde en tweede prijs.
Marijn Bosma sprong met Davey een foutloos parcours in Sonnega zondag 2 april en daarmee werd zij EERSTE!!
******
Een extra Kringvergadering werd donderdagavond 6 april in Drachten gehouden. In deze vergadering konden de 33 verenigingen van de Kring de Drie Stromen hun wensen kenbaar maken.
Van de 1411 leden, welke de Kring telt, waren echter 10 personen aanwezig en het 5-tallige bestuur. Al met al zijn er toch een aantal ideeën naar voren gekomen en het bestuur gaat daarmee aan het werk.
De Kring dient als tussenpersoon voor de Regio Friesland en de leden van de Kring De Drie Stromen. De Selectiewedstrijden in het outdoor seizoen worden georganiseerd door de Kring.
Er zijn in Friesland 3 Kringen.
******
Zaterdag wordt de Finale van de Vinkega-Bokaal (dressuur) verreden in PSC. De Zuidstroom te Vinkega, van onze vereniging geven acte de presence Calvin de Vries, Leny Knol en Helga Veldman.
Succes toegewenst!!
Helga prijs